Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Сентябрь » 25 » ЗВЕРНЕННЯ Великої Ради Українського козацтва
ЗВЕРНЕННЯ Великої Ради Українського козацтва
22:55
ЗВЕРНЕННЯ
Великої Ради Українського козацтва
До українського народу та українства світу
Преславний український народе!
Соціально-політична ситуація, яка створилася зараз у нашій державі, вимагає від кожного із нас засвідчити свою відданість споконвічній козацькій ідеї – мати свою незалежну державу.
Ми щойно відзначили 18-річчя відновлення свого суверенітету, це шоста спроба великого, мужнього і талановитого народу нарешті стати народом державним. Всі наші п’ять спроб закінчилися трагічно.
Новітня історія розпорядилася так, що сьогодні саме Українське козацтво прийняло від попередніх поколінь всі сподівання і відповідальність за долю нашої неньки-України.
Ця відповідальність зобов’язує нас в пору нових важких випробувань твердо дотримуватися засадничих принципів Української Конституції, яка проголошує територіальну цілісність, демократизм і верховенство права.
Приймаючи присягу, Український козак назавжди визначив головну мету свого життя – служити Богові та Україні. Сьогодні ми, учасники Всеукраїнського національного козацького форуму, маємо нагадати кожному українцю, що наша Вітчизна знову в небезпеці. Вона вкотре опинилася в центрі геополітичних інтересів тих сил, які прагнуть за будь-яку ціну зняти з політичної карти світу саму територію, зафарбовану у кольори нашого національного прапора.
Для цього використовується огидний міф про питому ворожість українців, що мешкають на правому та лівому берегах Дніпра, про мовний конфлікт, про національне та інтернаціональне мислення.
Велика Рада Українського козацтва урочисто заявляє, що наш народ єдиний, що представники інших етносів упродовж років нашої державної незалежності переконалися, що суверенна Україна – це і їхня затишна оселя, звідки їхніх синів не пошлють в зони імперіалістичних конфліктів, а, зрозумівши це, багато з них виявили бажання стати Українськими козаками і, відтак, нашими побратимами.
Сьогоднішня підвищена політична активність недружніх до незалежної України кланів та структур, змушує нас, Українських козаків, ще раз у весь голос заявити, що ми готові боронити свою Батьківщину, її честь та гідність від будь-яких зовнішніх та внутрішніх зазіхань.
В Україні всупереч Конституції вже йде неоголошена боротьба претендентів на президентський престол.
Українське козацтво згідно свого статуту не служить жодній політичній силі, але це не означає, що вона байдужа до того, хто буде визначати долю нашого народу.
В належний час ми публічно заявимо про свою позицію, і вона буде такою, яка відповідатиме споконвічним прагненням Українців. Слава Україні! Слава її героям! Слава Українському козацькому народу!
За дорученням Великої Ради Українського козацтва
Гетьман Українського козацтва
М. М. ПАНТЕЛЮК.

Категория: Общество | Просмотров: 757 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: