Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 2 » Несплачені внески-втрачений страховий стаж
Несплачені внески-втрачений страховий стаж
23:24
Своєчасність та повнота сплати страхових внесків до бюджету Пенсійного фонду мають безпосередній вплив на розмір пенсій майбутніх пенсіонерів. Тобто, однією з основних умов внесення періодів роботи до страхового стажу для обчислення розміру пенсій за віком відповідно до статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” є сплата страхових внесків до Пенсійного фонду України.
Закон поклав відповідальність за сплату страхових внесків на страхувальників - роботодавців, тому сьогодні вони мають забезпечити право на пенсію своїм найманим працівникам.
Управління ПФУ в Новопсковському районі постійно проводить роботу, спрямовану, насамперед, на роз’яснення наслідків несвоєчасності сплати страхових внесків.
Усвідомлення значною частиною платників необхідності своєчасних розрахунків із Пенсійним фондом має свої позитивні наслідки. Проте, на жаль, не всі керівники підприємств розуміють, що порушення ними обов’язків зі сплати внесків за найманих працівників не лише позбавляє їх частини пенсії, а й не додає коштів до солідарної системи, які могли б бути направлені на підвищення пенсій нинішнім пенсіонерам.
Так, станом на 1 вересня 2009 року загальна сума заборгованості становить 2065,8 тис. грн., крім того, несплаченими залишаються ще 386,8 тис. грн. пені та штрафних санкцій, нарахованих управлінням за несвоєчасну сплату внесків страхувальниками.
Із загальної суми заборгованості зі сплати страхових внесків найбільшу мають підприємства:
Назва боржника    П.І.Б. керівника
 ( ліквідатор, арбітражний керуючий)    Сума заборгованості, тис.грн.    Кількість місяців незарахованого стажу
Новопсковська експлуатаційна дільниця тепломереж №3    Воронько  Н.О.    721,0    59
ВАТ”Новопсковський агротехсервіс”    Мітіна Г.В.    312,6    41
Новопсковський комбінат комунальних підприємств    Льовін А.П    277,0    60
ВАТ”Новопсковське АТП-10909”    Дейнегіга В.М.    250,9    59
СВОК”Слобожанський”    Романченко М.О.    141,9    13
СФГ”Факел”    Татарченко Ф.М.    36,6    50
СТОВ “Новобілянське”    Леонець Т.В.     26,5    34
ПП “Макарова Л.І”        6,7    6

У своїй роботі спеціалісти управління для скорочення заборгованості вживають заходи до страхувальників, передбачені у чинному законодавстві. Це, насамперед, примусове стягнення, застосування фінансових санкцій, адміністративних штрафів тощо.
Щоденній роботі з боржниками управління ПФУ в Новопсковському районі  Луганської області приділяє особливу увагу, розуміючи, що в умовах страхової пенсійної системи несплачені внески - це не лише втрата частини доходів, а, насамперед, порушення прав застрахованих осіб в пенсійному страхуванні.
Не повинні залишатися осторонь і самі застраховані особи, бо йдеться про їхні права. Відповідно до ст.16 Закону України “ Про загальнообов’язкове  державне пенсійне страхування” найманим працівникам надається право отримувати від страхувальника підтвердження щодо сплати страхових внесків, у тому числі і в судовому порядку.
Тож кожний працюючий повинен проявляти інтерес до того, як роботодавець розраховується з Пенсійним фондом, і, у разі неналежного виконання працедавцем своїх обов’зків, вимагати від нього сплати страхових внесків у повному обсязі. Тому що керівники підприємств - боржників обмежують конституційне право своїх працівників на соціальний захист та на одержання заробленої пенсії.
І. ІВАХНЕНКО,
начальник відділу обліку надходження платежів.

Категория: Общество | Просмотров: 887 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: