Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 2 » ПИТАННЯ НАЗРІЛО
ПИТАННЯ НАЗРІЛО
23:32
Запрошуємо до розмови
ПИТАННЯ НАЗРІЛО
В Україні пропонують заборонити продаж алкоголю разом з товарами "широкого вжитку". Голова комітету Верховної ради з питань аграрної політики і земельних ресурсів Микола Присяжнюк 28 вересня зареєстрував законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України про впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і боротьбу з алкоголізмом. Документом пропонується продавати алкогольні напої лише в спеціалізованих магазинах або "відділах, що мають окремий вхід". Продаж алкоголю в роздріб разом з товарами "широкого вжитку" пропонується заборонити.
Розміщення спеціалізованих магазинів також буде обмежено: забороняється їх відкриття на відстані менше 100 м від будівель органів місцевого самоврядування, держустанов і військових частин, а також менше 200 м від дитячих, учбових, наукових установ, а також установ з охорони здоров'я. На зупинках суспільного транспорту, вокзалах, в портах і аеропортах, а також в місцях організації масових заходів торгівлю алкоголем пропонується заборонити.
"Ці заходи скеровані проти розповсюдження алкоголізму", - сказав Присяжнюк. За його словами, практика продажу алкоголю через спеціалізовані магазини запроваджена в багатьох країнах Європи і в США. Роздрібні точки продажу повинні перейти на нові правила торгівлі алкоголем після закінчення терміну дії ліцензій, але не пізніше чим через рік після набуття чинності закону, наголошується в проекті.
Але чи можливо це здійснити, адже в 2008 році, за даними Державної податкової адміністрації, надходження до бюджету від акцизного збору від продажу алкогольних напоїв склали 4,5 млрд грн.
Порушене питання надзвичайно актуальне і для нашої місцевості. Горілка, пиво ллються рікою, від алкогольної залежності страждає наша молодь. Дійсно, наскільки виправданим є розміщення точок з продажу алкоголю вздовж автошляхів, чому не обмежується час продажу спиртних напоїв. Це питання надто серйозне, тож і вирішити його має громада, суспільство своїм однозначним ставленням.
Хотілося б почути думки з цього приводу на сторінках газети, особливо, що з приводу цього думає молодь. Тож запрошуємо до розмови.
Н. КРИВОШЕЙ.

Категория: Общество | Просмотров: 688 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: