Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 8 » НАСНАГИ ВАМ, ШАНОВНІ ВЧИТЕЛІ!
НАСНАГИ ВАМ, ШАНОВНІ ВЧИТЕЛІ!
20:01
Вчитель – найшанованіша і найпочесніша у суспільстві професія. Ті, хто її обирає, звалює на свої плечі величезний тягар відповідальності. Вони мають бути взірцем для своїх учнів, демонструвати високі знання, освіченість, культуру поведінки, громадянську позицію. Для батьків педагог стає порадником, психологом, другом. Стати вчителем, значить, накласти численні заборони на вияв власних негативних емоцій, розпачу, роздратування. Адже, коли суспільство бачить перед собою вчителя, не думає, що це така ж вразлива і чутлива людина, спроможна страждати, хворіти, що у неї є серце і нерви, власні сім’ї, невлаштований побут і катастрофічний брак коштів.
Ніколи не буде у нашому житті улюбленого бухгалтера чи міліціонера, водія чи продавця, незважаючи на всю почесність перелічених професій. Але у кожного в житті є улюблений вчитель, якого згадуємо завжди з теплотою і вдячністю.
З нагоди Дня працівників освіти педагогічну еліту району вшановували на сцені районного Центру культури та дозвілля. Спочатку освітян привітала начальник відділу освіти РДА В. О. Височина. У своїй доповіді вона зупинилася на здобутках у педагогічній галузі району і проблемах, відзначила високий рівень діяльності на педагогічній ниві вчителів: Ольги Кузьмівни Середи та Валентини Іванівни Шульги (Білолуцька гімназія), Людмили Василівни Золотарьової (Писарівська ЗОШ), Ольги Миколаївни Акименко (Новорозсошанська ЗОШ), Валентини Петрівни Єманової (Кам’янська ЗОШ), Ольги Іванівни Запорожець (Павленківська ЗОШ).
Підкресливши важливість позакласної роботи, котра надає можливість дітям проявити себе у позаурочний час, доповідач відзначила Білолуцьку гімназію, Можняківську, Риб’янцівську, Заайдарівську, Писарівську, Білолуцьку загальноосвітні школи.
На найвищий щабель начальник відділу освіти підняла роботу вчителів фізичного виховання – професіоналів у широкому розумінні, висловила вдячність Роману Миколайовичу Петрофанову (Березівська ЗОШ), Юрію Федоровичу Крищенку (Писарівська ЗОШ), Дмитру Олександровичу Буряку (Закотненська ЗОШ), Олександру Яковичу Овчаренку (Булавинівська ЗОШ) за те, що додатково тренують дітей на безоплатній основі. Втім, як на мене, хоча б такі мізерні гроші держава мала б виділяти на розвиток фізичного стану підростаючого покоління незалежної держави, і особливо пишатися тут немає чим, лише вкотре подякувати ентузіастам за високу особисту відповідальність за своїх учнів.
За високі досягнення у фізично-масовій роботі були відзначені вчителі фізичного виховання Віталій Анатолійович Ткаченко (Білолуцька гімназія), Валентина Володимирівна Творогова (Заайдарівска ЗОШ), Олександр Анатолійович Руденко (Донцівска ЗОШ).
Районну владу на врочистостях з нагоди свята педагогів представляли заступник голови РДА О. О. Скороход та керуючий справами виконавчого апарату районної ради О. В. Ярова-Тараш. Прекрасно сказав Олександр Олексійович, що професія вчителя – найсвятіша, що вони запалюють у душах і серцях вогник жаги до знань, що педагоги нашого району демонструють високий рівень професіоналізму. Ольга Вадимівна підкреслила, що районна рада і райдержадміністрація чудово обізнані з проблемами освітян району, наголосила на тому, що шкільні котельні працюють, а Новопсковска та Газопроводська школи матимуть індивідуальні котельні. А її слова: «Новопсковська школа не буде працювати у дві зміни, Анатолію Івановичу», - викликали бурю оплесків у залі.
На урочистостях кожний директор школи отримав у подарунок «Кригу трудової слави Новопсковщини», а шкільні бібліотеки по два екземпляри у свої фонди.
Грамотами, матеріальним заохоченням за сумлінну працю та з нагоди Дня працівників освіти були відзначені: Ірина Олексіївна Харченко (директор, Березівська ЗОШ), Олександр Володимирович Миршовий (директор, Донцівска ЗОШ), Людмила Леонідівна Сидоренко (директор, Павленківська ЗОШ), Валентина Миколаївна Мазнєва (в.о. директора, Осинівська ЗОШ №2), Анна Вікторівна Ляшенко (вчитель математики, Кам’янська ЗОШ), Валентина Володимирівна Творогова (вчитель фізвиховання, Заайдарівська ЗОШ), Рибцева Юлія Володимирівна (педагог-організатор, Білолуцька гімназія), Ірина Іванівна Сокирка (педагог-організатор, Можняківська ЗОШ), Ольга Олександрівна Пронька (педагог-організатор, Риб’янцівська ЗОШ), Валентина Петрівна Єманова (заступник директора з навчально-виховної роботи, Кам’янська ЗОШ), Віталій Михайлович Пантелєєв (вчитель хімії, Пісківська ЗОШ), Лідія Іванівна Сап’ян (вчитель хімії, Газопроводська ЗОШ), Юлія Іванівна Міленна (музичний керівник дошкільного навчального закладу «Журавушка»), Юлія Вацлавівна Павленко (директор, Танюшівська ЗОШ), Ірина Володимирівна Ходус (методист, районний Будинок дитячої творчості), Людмила Василівна Леоненко (бібліотекар, Можняківська ЗОШ), Олександр Анатолійович Руденко (вчитель фізвиховання, Донцівска ЗОШ), Ірина Миколаївна Шаповалова (вчитель української мови та літератури, Риб’янцівська ЗОШ).
Відзначені були також і працівники непедагогічних спеціальностей, які за родом своєї діяльності приносять користь дітям і освіті району в цілому – бухгалтери, кухарі, заступники директора з господарської роботи, прибиральниці виробничих приміщень, водії: Інна Володимирівна Літвінець, Валерій Іванович Андрущенко, Валентина Олексіївна Лопатіна, Валентина Вікторівна Ковальова, Любов Миколаївна Киченко, Лідія Григорівна Чернишова, Василь Валентинович Матвєєв, Володимир Миколайович Бакшинський.
Районний Центр культури та дозвілля, залучивши самодіяльних артистів та вихованців школи мистецтв, хореографічної студії селищного Будинку культури, районного Будинку дитячої творчості підготував прекрасний концерт. Приємно було спостерігати за реакцією присутніх у залі вчителів, котрі вперше почули надзвичайне вокальне виконання Насті Паньшиної, Владислава Тетерєва, хореографічні номери Даші Базалєєвої, Насті Буркацької. Вразили присутніх виступи ансамблів, їхній професіоналізм, невимушеність на сцені, високий рівень музичної культури. Артисти постаралися, бо знали, для кого вони виступають. Їхні вчителі того варті!
Н. КРИВОШЕЙ.

Категория: Общество | Просмотров: 973 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: