Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 8 » ДО ВІДОМА ВСІХ ВЛАСНИКІВ ЗБРОЇ
ДО ВІДОМА ВСІХ ВЛАСНИКІВ ЗБРОЇ
20:08
На протязі жовтня 2009 року на території Новопсковського району оголошено «Місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин». В цей період особи, які добровільно звернуться до органів внутрішніх справ по питанню добровільної здачі зброї, будуть звільнені від кримінальної або адміністративної відповідальності за незаконне зберігання, придбання зброї, боєприпасів та вибухових речовин. На підставі вищевикладеного доводимо до вашого відома порядок та правила придбання, зберігання, продажу зброї в особисте користування громадян. Також повідомляємо, що в разі добровільної здачі зброї, вона за бажанням власника може бути перереєстрована в особисте користування згідно діючого законодавства.
Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 червня 1992 року «Про право власності на окремі види майна» правом придбання мисливської гладкоствольної зброї користуються громадяни, які досягли 21-річного віку, а мисливської нарізної зброї 25-річного віку. Кількість зброї, яку може мати громадянин України, необмежена, проте власник зброї повинен забезпечити її безумовну схоронність. У разі наявності трьох і більше одиниць зброї – приміщення (будинок, квартира тощо) або сейф для її зберігання повинні бути обладнані охоронною сигналізацією або автономною, з виводом до органів внутрішніх справ.
Дозволи на придбання зброї видаються громадянам органами внутрішніх справ після пред’явлення паспорта або іншого документа, який засвідчує особу.
Придбана громадянами гладкоствольна, нарізна, комбінована, мисливська вогнепальна, пневматична та холодна зброя протягом 10 днів з дня придбання має бути зареєстрована в органах внутрішніх справ за місцем проживання власника з наступним одержанням дозволу на право її зберігання і носіння.
Мисливська вогнепальна зброя, ножі, які придбані громадянами з дозволу органів внутрішніх справ на право зберігання і носіння, використовуються громадянами виключно для полювання.
Подарована мисливська нарізна, гладкоствольна вогнепальна, пневматична та холодна зброя може бути зареєстрована, якщо особа, якій вона подарована, має дозвіл на її придбання. Зброя, що належить окремим громадянам, має зберігатися в місцях постійного проживання власників, в міцних з надійними замками металевих сейфах, спеціально виготовлених для зберігання зброї в розібраному, розрядженому стані зі спущеними курками. До зброї не повинні мати доступ сторонні особи і, особливо, діти.
Під час перевезення або перенесення всіма видами транспорту зброя має бути зачохленою, у розрядженому, розібраному стані. У всіх випадках під час перевезення або перенесення вогнепальної зброї, власник зобов’язаний мати при собі дозвіл органів внутрішніх справ на право її зберігання та носіння.
Власник зброї у разі зміни місця проживання зобов’язаний звернутися до органу внутрішніх справ із проханням щодо зняття її з обліку, вказавши при цьому нову адресу. Після прибуття на інше місце проживання, власник зброї зобов’язаний у десятиденний термін (а у прикордонній місцевості протягом 24 годин) поставити на облік особисту зброю в місцевому органі внутрішніх справ.
У разі смерті власника нагородна нарізна вогнепальна зброя армійських зразків негайно здається родичами померлого в органи внутрішніх справ безкоштовно, а мисливська нарізна або гладкоствольна вогнепальна зброя, пневматична та холодна зброя – протягом десятиденного терміну на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо спадкування майна, (але на строк не більше, ніж 6 місяців). Якщо хтось із спадкоємців бажає стати власником такої зброї, вона може бути зареєстрована на його ім’я у встановленому порядку. Якщо серед спадкоємців немає осіб, які можуть мати право або мають право на зберігання, родичами померлого власника вона повинна бути в місячний строк продана або подарована особі, що має дозвіл органів внутрішніх справ на право придбання даного типу зброї.
У разі втрати або крадіжки зброї, власник зобов’язаний негайно повідомити про це органи внутрішніх справ.
Вогнепальну, пневматичну, холодну зброю (у тому числі нагородну) згідно з законодавством може бути вилучено у громадян органами внутрішніх справ за допущені порушення правил її зберігання, перевезення і користування, а також в інших випадках.
Вимагаємо від власників суворого дотримання зазначених правил, при перевірці умов зберігання в разі виявлення порушень, зброя буде вилучатися, а винні особи притягуватися до відповідальності згідно чинного законодавства.
Також звертаємося до власників, які до теперішнього часу не пройшли перереєстрацію зброї. Прошу вас добровільно звернутися до органу внутрішніх справ з питання проходження перереєстрації зброї – в іншому випадку ваша зброя буде вилучатися, а ви притягуватися до відповідальності.
В. МАЩЕНКО,
інспектор дозвільної системи сектору охорони громадського порядку
Новопсковського РВ ГУМВС, ст. лейтенант міліції.

Категория: Новости района | Просмотров: 873 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: