Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 18 » ВНЕСЕНО ЗМІНИ
ВНЕСЕНО ЗМІНИ
20:25
Зверніть увагу
ВНЕСЕНО ЗМІНИ
З метою підвищення адресності житлових субсидій, спрямування цієї державної допомоги сім’ям, які найбільше її потребують, постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 року № 480 внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848.
Постанова Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р. № 480 набрала чинності 26 травня 2009 року.
До цього часу непрацюючим громадянам, які здійснюють догляд за інвалідами I та II груп внаслідок психічного розладу, фізичним особам, які надають соціальні послуги, а також сім’ям з дітьми, які після досягнення повноліття продовжують навчатися у загальноосвітніх навчальних закладах, субсидії могли бути призначені лише як виняток, на підставі рішень місцевих органів виконавчої влади або утворених ними комісій. Відтепер, порядок призначення субсидій у таких випадках спрощено, зазначеним категоріям громадян державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг надаватиметься без додаткового розгляду на комісії.
Крім того, для забезпечення індивідуального підходу в прийнятті рішень щодо призначення субсидій на збільшену понад норму площу житла встановлено, що такі рішення будуть прийматися місцевими органами виконавчої влади або комісіями, які ними утворюються, на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, а для одиноких непрацездатних громадян, які обслуговуються територіальним центром соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян - на підставі клопотання територіального центру.
Звертаючись за призначенням житлових субсидій, громадяни заповнюють декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, і підтверджують згоду на перевірку наданої інформації. Відтепер до прийняття рішення про призначення субсидії державними соціальними інспекторами вибірково проводитимуться обстеження матеріально-побутових умов проживання заявників. Якщо під час такого обстеження виявлено не зазначені у декларації джерела існування сім’ї, що звернулася за наданням державної допомоги, субсидія за цим зверненням не буде призначена.
Не призначатимуться субсидії також у разі, коли будь-хто із членів сім’ї (зареєстрованих у житловому приміщенні осіб) протягом року перед зверненням за призначенням субсидії придбав майно, інші товари довгострокового вжитку або оплатив послуги на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї. При цьому не враховується оплата житлово комунальних послуг та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності.
Урядовим рішенням встановлено, що організації - надавачі житлово-комунальних послуг до 10 числа кожного місяця повідомляють органи праці та соціального захисту населення про несплату отримувачами субсидій обов’язкової частки плати за спожиті послуги. У разі, коли такі обставини не пов’язані із затримкою у виплаті заробітної плати, пенсії тощо, може бути прийняте рішення про припинення надання субсидії.
За інформацією, наданою управлінням праці та соціального захисту населення.

Категория: Общество | Просмотров: 638 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: