Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 21 » Податкові міліціонери викрили конвертаційний центр
Податкові міліціонери викрили конвертаційний центр
16:40
Під час проведення слідчих дій за кримінальною справою порушеною за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами приватного підприємства, співробітники відділу податкової міліції Старобільської МДПІ встановили трьох осіб, які займалися незаконним переведенням безготівкових коштів у готівку. Керувала “конвертаторами” жінка, яка здійснювала загальне керівництво і взаємодіяла з банківськими установами та передавала готівкові кошти “клієнтам” центру-керівникам легальних підприємств. Двоє інших нелегальних ділків, зареєстрованих, до речі, у іншій області, виконували функції кур’єрів і займалися підбором “клієнтів” і бухгалтерською роботою.
У своїй діяльності ці особи не винайшли нічого нового - вони використовували схему, за якою легальні підприємства за нібито придбані товари та послуги зараховували кошти на банківські рахунки ”транзитних” суб’єктів господарювання-комерційних структур і приватних підприємців. У подальшому безготівкові гроші перераховувалися на рахунок того самого приватного підприємства - “податкової  ями”, слідчі дії стосовно якого і виявили конвертаторів.
А знімали кошти через карткові рахунки готівкою під виглядом закупівлі товарно-матеріальних цінностей. Надалі їх, за винятком відсотків, передавали “клієнтам” - посадовим особам легальних підприємств - разом з фальсифікованими документами на товар. Фактично операції з придбання товарів, робіт та послуг у “транзитних” підприємств, а також постачання їх легальним підприємствам - клієнтам “конвертаційного” центру – не здійснювалися. Обіг коштів на рахунках фірм, що входили до складу “конвертаційного” центру, продовж 2008-2009 років склав понад 10 млн. грн.
На розрахункові рахунки приватного підприємства накладено арешти, де заблоковано 134 тис. грн. За місцями розміщення офісу “конвертаційного” центру та проживання його учасників проведено обшуки, в ході яких вилучено документи бухгалтерського та податкового обліку підконтрольних підприємств, незаповнені підписані бланки первинних бухгалтерських документів з відбитками печаток фірм і приватних підприємств, що свідчать про протиправну діяльність вказаних осіб. Слідство триває.
А. СОЛОШЕНКО,
начальник відділу податкової міліції Старобільської МДПІ, полковник податкової міліції.

Категория: Новости района | Просмотров: 745 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: