Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 21 » ПРОФЕСІЯ ДЛЯ СПРАВЖНІХ ЧОЛОВІКІВ
ПРОФЕСІЯ ДЛЯ СПРАВЖНІХ ЧОЛОВІКІВ
16:43
’’Вступлю чи не вступлю?’’ - щороку таке запитання виникає у багатьох тисяч абітурієнтів влітку. Звичайно, легше тим, хто впродовж кількох років цілеспрямовано готував себе до вступу та опанування конкретної спеціальності. Адже є такі предмети, які, при великому бажанні, можна вивчити за місяц-другий, а є такі, що потребують систематичної праці, наполегливості. І тут вкрай потрібні інформація про специфіку вищого навчального закладу, вимоги до абітурієнтів.
Нині для ефективного функціонування служби ’’101’’ дуже потрібні молоді фахівці. Час не стоїть на місці, і система Міністерства з надзвичайних ситуацій розширюється з кожним роком. На міністерство покладаються все нові і нові завдання. Звичайно, ростуть і вимоги до спеціалістів на робочих місцях. А це вимагає високої кваліфікаційної підготовки спеціалістів. Тому, у вищих навчальних закладах МНС України готують фахівців, які б з повною віддачею працювали на користь країні, даючи змогу міністерству успішно виконувати його функції.
Перед підрозділами МНС України стоїть завдання проведення якісної роботи по добору кандидатів на навчання у вищих навчальних закладах МНС в регіонах України. За останні  три роки до Новопсковського районного відділу Головного управління МНС України в Луганській області звернулося близько десятка юнаків, котрі бажають навчатися у вищих навчальних закладах МНС України. Половина з них зараз навчається в Університеті цивільного захисту України у м. Харкові, Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України у м. Черкаси, Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Кожного року у вузах МНС України з’являються нові напрямки навчання та нові спеціальності, що дають можливість вибирати абітурієнтам відповідно своїх бажань та можливостей.
Зазвичай у жовтні кожного року Новопсковським районним відділом Головного управління МНС України в Луганській області і починається робота з добору кандидатів з числа майбутніх випускників шкіл, ПТУ для вступу до вищих навчальних закладів МНС України. Робота тривала та клопітка, яка, насамперед, полягає у виявленні особистісних якостей та фізичних можливостей серед бажаючих навчатися у вузах МНС. Багато чого залежить і від самих юнаків.
Спочатку вони самі повинні оцінити свої можливості, зорієнтуватися, які атестати про середню освіту вони отримають, адже конкурс до наших навчальних закладів великий. По-друге, стан свого здоров’я. По-третє, стан фізичної підготовки. Якщо абітурієнт безсилий підтягнутися на перекладині 15 разів, то, мабуть, не варто йому марнувати час. Та якщо юнак вирішив серйозно поєднати свою долю із службою ’’101’’, він зобов’язаний готувати себе не лише фізично, а й інтелектуально, бо складна, ризикована, але почесна професія МНС-ника потребує чимало знань та умінь. Буде бажання їх отримати – успіх прийде неодмінно.
Усі бажаючі майбутні випускники Новопсковського району, які мріють навчатися у вищих навчальних закладах  МНС України, можуть звернутися за інформацією та довідками щодо вступу до відділу кадрів Новопсковського районного відділу Головного управління МНС України в Луганській області. Адреса: смт Новопсков, вул. Шкільна, 7. Тел.: 2-13-35; 101.
В. В. ЄРЕМЕНКО,
начальник Новопсковського РВ ГУМНС України
в Луганській області, майор цивільного захисту.
Категория: Образование | Просмотров: 1093 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: