Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 21 » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА
ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА
16:47
Вже стало доброю традицією відзначення в Будинку дитячої творчості Дня українського козацтва. Щороку 14 жовтня в день святої Покрови проводяться козацькі забави, пізнавальні вікторини з історії козацького минулого краю.
Цього року в актовому залі дитячої установи було влаштовано виставку літератури козацької тематики, символіки слобідського краю та Острогозького козачого полку. Були запрошені почесні гості та гуртківці – краєзнавці, юні журналісти та юні етнографи – учні Новопсковської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Святковий настрій створювали українські народні козацькі пісні, що лунали в залі.
З Днем українського козацтва привітав присутніх наказний отаман районного козацького товариства Гурський Сергій Володимирович. Він закликав юнаків продовжувати славні традиції слобідського козацтва, вивчати історичне минуле слобідського краю, долучатися до козацьких справ.
В день Святої Покрови відзначається й день всіх військових, які в різні періоди нашої історії боронили рідну землю і боролись за нашу державність.
Запрошений на зустріч полковник у відставці Іслямов Володимир Рефатович говорив про зародження слобідського козацтва, роль козацьких сторож в обороні краю від ординських наскоків, про козацьку зброю та артилерію, про стан та перспективи української армії.
Для учасників заходу була запропонована пізнавальна вікторина з історії запорізького та слобідського козацтва.
З ініціативи старшини районного козацького товариства було переглянуто відеофільм про відзначення 350-річчя Булавінського повстання, яке проходило на батьківщині славного отамана в селі Трьохізбенка. У фільмі показана роль перших козацьких пікетів та зимівників в обороні південних кордонів Російської держави, причини та хід селянсько-козацького повстання під проводом Кіндрата Булавіна.
Зустріч виявила неабиякий інтерес гуртківців до історичного минулого краю, до історії українського війська. Допитливих хлопчаків цікавила дія козацької зброї, амуніції українського війська, розвиток нових військових технологій.
А завершили все фотографуванням на пам'ять та подальшу співпрацю.
Влас. кор.

Категория: Общество | Просмотров: 991 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: