Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Октябрь » 21 » ТАКА ВАЖЛИВА СЛУЖБА
ТАКА ВАЖЛИВА СЛУЖБА
16:48
Дільничний – це перш за все поклик серця, а вже потім – робота, адже на його плечі лягає важливий обов’язок слідкувати за правопорядком у довіреній йому дільниці, але часто дільниця складається з декількох населених пунктів. На віддалених дільницях він майже єдиний представник правоохоронних органів, тож турбот вистачає.
Серед основних обов’язків дільничного – профілактика злочинності, особливо серед молоді, бо саме в цьому віці найлегше спіткнутися і зіпсувати собі подальше життя. Авторитет дільничного інспектора базується не тільки на його обізнаності, грамотності та професіоналізмі, а й на небайдужості та шанобливому ставленні до людей. Свою роль відіграє жага спілкування з людьми, любов до порядку. Список обов’язків інспектора складається десь із 40 пунктів, а часу та можливостей не так вже й багато. Під дверима дільничного завжди збирається черга бажаючих потрапити до представників закону. Хтось прийшов на сусідів поскаржитися, хтось не може примиритися під одним дахом з родичами, хтось просить вплинути на сина-підлітка, який потрапив до поганої компанії. Також цікавим є і такий вид профілактичної роботи, як поквартирний обхід осіб, що перебувають на профілактичному обліку в ОВС.
На одного дільничного інспектора міліції припадає кілька тисяч жителів, тому на допомогу їм приходять члени громадських формувань та помічники дільничного інспектора. В Новопсковському районі при кожній сільській та селищній раді діє таке громадське формування з охорони громадського порядку, до складу яких входять 10-11 членів. Але більшість функціонує формально. В зв’язку з цим, сільським та селищним головам доцільно переглянути своє ставлення до проблеми стимулювання їх роботи. Адже виходячи з тих прав, які надані громадянам, котрі беруть участь в охороні громадського порядку та покладених на них обов’язків, очевидна необхідність їх роботи. Тим паче у відсутність дільничного, який обслуговує декілька рад, громадські помічники правоохоронців могли більш оперативно виконувати доручення голови ради. А використання громадських формувань для охорони громадського порядку під час проведення масових, святкових заходів та залучення їх до роботи в вечірній час дало б змогу значно оздоровити оперативну обстановку.
На сьогоднішній день дільничними інспекторами міліції Новопсковського РВ ГУМВС розкрито 75 злочинів (це факти вилучення наркотиків, зброї, розкриття крадіжок тощо), складено 786 адміністративних протоколів.
Н. СЛЮСАР,
інспектор по роботі з населенням
і громадськими формуваннями,
капітан міліці

Категория: Общество | Просмотров: 817 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: