Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика


Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Главная » 2010 » Август » 22 » ДОБРА НАВЧАЄ КАЗКА
ДОБРА НАВЧАЄ КАЗКА
00:28
Телебачення. Воно глибоко ввійшло в наше повсякденне життя. Дитячий розум, мов губка, вбирає в себе інформацію, а потім з тією ж дитячою безпосередністю переносить її в свій маленький світ. А чи завжди те на користь?
Подивившись серіал «Всі жінки відьми», дівчатка залюбки перевтілюються в прекрасних чарівниць, бо їм недостає чар у повсякденному житті. А так хочеться чогось незвичайного, фантастичного! Такі ігри викликають веселу посмішку у навколишніх людей.
Але є й інші забави. Дітям подобається дивитися бойовики про супер-героїв, які добре володіють бойовими мистецтвами. Подивившись, уявляють себе дуже сильними та непереможними, нещадними до ворогів. І ось такі «герої» з переможним криком накидаються на купку менших за них дітей, і за лічені секунди, розкидавши цих «малолітніх невдах», переможним криком оголошують про свою перемогу.
Одного разу мені довелося бути свідком іншої новоявленої гри. Вона стала наслідком перегляду фільмів про вампірів. Дітлахи бігали мов навіжені та імітували кроваві укуси в шию. Хто знає. наскільки далеко можуть завести такі забави?
Ось чому важливо розвивати у дітей почуття прекрасного, вміння відрізняти добро від зла, постояти за себе та за товариша у непростій ситуації, бути мудрим та справедливим, вміти співчувати та прийти на допомогу. Тут нам у пригоді стає казка.
Завітала вона і до учнів Заайдарівської школи. В ній відбулося свято книги під керівництвом бібліотекаря Петриченко Тетяни Анатоліївни. Школярі згадали казки зі свого дитинства та інсценізували найулюбленіші. На святі були присутні учні 2 -5-х класів та їх батьки, які прийшли подивитися на виступ дітлахів та підтримати їх.
Учні 2 класу представили народну казку «Рукавичка». У пригоді стали яскраві новорічні костюми. Вийшла справжня вистава з казковими героями. Діти, хоч і маленькі, але почувалися впевнено та невимушено. Видно було, що на сцені вони не новачки. Нагородою для них були оплески глядачів.
Учні 3 класу інсценували відому «Козу–дерезу». Цю хитру, милу та підступну тваринку зіграла Кучерова Юля, неодноразово викликаючи веселий сміх серед глядачів. Казка зажила новим життям.
Учні 4 класу обіграли народну казку «Солом’яний бичок». Глядачам сподобалась гра Недовєсової Юлі та Наконечного Ярослава. Ми побачили, як тихо та спокійно протікало життя дідуся з бабусею до появи у них солом’яного бичка і як змінилося на протязі вистави.
А учні 5 класу вирішили трохи здивувати малечу. Вони приготували казку «Червона Шапочка» на англійській мові. І ось герої заговорили мовою міжнародного спілкування, бо казки люблять не тільки на Україні.
По закінченню свята у всіх був добрий настрій та весела усмішка на вустах.
Вікторія КУЗНЄЦОВА,с. Заайдарівка.

Категория: Общество | Просмотров: 755 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: