Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2010 » Август » 22 » ЩОБ ВИБІР СТАВ УСПІХОМ
ЩОБ ВИБІР СТАВ УСПІХОМ
01:25
18 травня 2010 року Новопсковським районним центром зайнятості за підтримки відділу освіти, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, відділу культури та туризму Новопсковської районної державної адміністрації проведено перший тур фестивалю профорієнтаційного КВН шкільних команд Новопсковського району „Світ професій: мій вибір – мій успіх!”, який об’єднав активну, талановиту, небайдужу до свого майбутнього молодь Новопсковщини, аби відкрити перед підростаючим поколінням таємничий та захоплюючий світ професій.
Серед гостей у фестивалі КВН взяли участь заступник голови Новопсковської районної державної адміністрації Скороход О. О., головний спеціаліст відділу організації профорієнтації Луганського обласного центру зайнятості Мацкевич А.Г. Відкрив захід Олександр Олексійович Скороход. У своєму привітальному слові він акцентував увагу на те, що в умовах сьогодення неабиякого значення набуває формування кадрового потенціалу сільського населення, спроможного мобілізувати ресурси сільськогосподарського виробництва з метою забезпечення раціонального використання землі, зміцнення місцевих сільгосппідприємств, відродження села і саме проведення таких заходів серед молоді дає можливість підростаючому поколінню детальніше ознайомитися з робітничими професіями, показати їх переваги, перспективи зайнятості та довести, що тепер, коли виробництво в Україні відроджується, підвищується заробітна плата робітників, запроваджуються новітні технології, сучасні матеріали та оновлюється обладнання, є можливість працювати творчо і цікаво. Також він побажав учасникам фестивалю натхнення, цікавої гри та перемоги.
Нова нестандартна форма профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю зацікавила і школярів і педагогічні колективи, тому взяти участь у районному фестивалі профорієнтаційного КВН виявили бажання 7 команд. Учасниками фестивалю стали школярі 7-9 класів. Хочеться відзначити, що із семи команд – учасниць фестивалю, шість команд були з найвіддаленіших шкіл Новопсковському району. Завдяки злагодженій роботі педагогічних колективів, соціальних партнерів, роботодавців талановита молодь цих шкіл мала змогу відчувати дух фестивалю КВН, його запал та енергію.
Зважаючи на те, що Новопсковський район сільськогосподарський, то звісно, на фестивалі були представлені професії сільськогосподарського профілю.
Команда «Моня» із Танюшівської ЗОШ І-ІІІ ступенів презентувала професію «Оператор машинного доїння», команда Булавинівської ЗОШ І-ІІ ступенів «Екіпаж» - професію «Водій автотранспортних засобів», команда «Спінінг» із Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів до уваги глядачів представила професію «Рибовод». «Поварята» із Пісківської ЗОШ І-ІІІ ступенів дивували глядацьку залу своєю презентацією професії «Кухар», Новопсковська газопроводська ЗОШ обрала для фестивалю професію «Овочівник». З метою відродження бджільництва та птахівництва у Новопсковському районі команда «Ціпки» із Новобілої та команда «Веселий вулик» із Білолуцька презентували професії «Птахівник» та «Бджоляр».
Команди виступали за 5 конкурсами: «Фрістайл» (реклама мого села), «Розминка» (гумористичні відповіді на запитання про професії), «Секрети професії», «Сценічна замальовка «На прийомі у роботодавця», «Музичний конкурс” (пісні про професії).
Захід пройшов весело, гумористично, яскраво. Реклама простих сільськогосподарських професій була розкрита в незвичайному, оригінальному, сучасному стилі. Кожна команда була оригінальною, яскравою, дарувала глядачам феєрверк радості, іскрометний вогонь гумору та спалахи сміху.
За результатами конкурсів журі визначило переможців. I місце посіла команда «Вітамін» Новопсковської газопроводської ЗОШ, яка презентувала професію «Овочівник». Журі відзначило оригінальність, змістовність виступу цієї команди, артистизм виконання, гумор, художній рівень. За авторство жартів та оригінальне розкриття секретів професії „Оператор машинного доїння” II місце журі вирішило віддати команді «Моня» Танюшівської ЗОШ. ІІІ місце зайняла команда «Ціпки» Новобілянської ЗОШ, яка презентувала професію «Птахівник».
Ці команди були відзначені грамотами Новопсковського районного центру зайнятості та нагороджені цінними призами. Директор центру зайнятості Мороз О. А. за зайняте І місце вручив команді «Вітамін» кольоровий принтер, за ІІ місце команді «Моня» - цифровий фотоапарат та за ІІІ місце команда «Ціпки» отримала набір м’ячів.
Інші команди не залишилися поза увагою. Вони отримали Подяки від центру зайнятості за активну участь у районному фестивалі профорієнтаційного КВН «Світ професій: мій вибір – мій успіх!» та солодкі призи від приватного підприємця Татарченка В. М., а ще, на згадку про фестиваль, від Новопсковського відділення благодійного фонду «Благовіст» кожна команда отримала заохочувальні подарунки.
Були на фестивалі і спеціальні подарунки – сертифікати на отримання кредитних карток юніорів, які вручила О. М. Чертова – депутат районної ради, соціальний партнер центру зайнятості, роботодавець – керуюча Новопсковським відділенням ЛФ ПриватБанк, яка на цьому фестивалі була ще й головою журі. Цими подарунками були відзначені капітани команд та члени команд, які вирізнялися артистичністю, кмітливістю, винахідливістю, гумором.
Свято добігло завершення, але враження залишилися назавжди. Його учасники перегорнули останню сторінку районного фестивалю КВН. Отже, він іде від нас в історію, щоб повернутися наступного року оновленим і ще більш цікавим і пізнавальним. Фестиваль знайшов нових друзів і послідовників, а тому він має світле майбутнє, як зрештою і всі ті, хто з повагою ставиться до свідомо обраної професії.
Н. ХВОРОСТЯН,
начальник відділу активної підтримки безробітних Новопсковського районного центру зайнятості.

Категория: Общество | Просмотров: 779 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: