Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2010 » Август » 22 » КУРІННЯ ТА ЗДОРОВ'Я
КУРІННЯ ТА ЗДОРОВ'Я
01:35
Під час згорання тютюну утворюється понад 1000 різних газоподібних речовин та мікроскопічних частин. Переважна більшість цих сполук негативно діє на здоров'я людини. Однак основною отрутою, що міститься в тютюновому диму, є нікотин, який дуже швидко, протягом декількох секунд потрапляє у кров не тільки через слизову оболонку дихальних шляхів, а й через непошкоджену шкіру, слизову порожнину рота, шлунка, кишок та очей.
Нікотин надзвичайно отруйний для всього живого. Шкідливо впливають на стан здоров'я людини також декілька десятків смол і радіоактивних речовин, що містяться у тютюновому димі. Особливо небезпечний радіоактивний полоній - 210.
Загроза виникнення раку легенів у курців посилюється сумарною дією полонію та такої канцерогенної речовини, як 3,4-бензпірен, який також міститься в тютюновому димі та сприяє злоякісному переродженню клітин бронхолегенової системи. Тютюновий дим має властивість вбирати у себе радіоактивні речовини, що містяться в повітрі. А це значно підвищує небезпеку виникнення раку легенів. Ось чому ризик захворіти на рак легенів у курців у 10 разів вищий, ніж у тих, хто не курить.
Особливо небезпечні наслідки викликає хронічна дія тютюнового диму. Під його впливом виникає запалення бронхів, що веде до набряку слизової бронхів і звуження їх просвіту. Нікотин викликає прояви багатьох хвороб організму.
Вкрай небезпечне куріння у дитячому та юнацькому віці, оскільки тютюнова отрута завдає непоправної шкоди організму, що розвивається.
На жаль, останнім часом куріння стає все більше поширеним серед жінок. Наслідуючи моду, дівчата та молоді жінки не задумуються над тим, яку ціну їм доведеться заплатити в недалекому майбутньому за цю звичку. Однак найбільшої шкоди завдають жінки своїм майбутнім дітям, якщо продовжують курити під час вагітності. Слід також пам'ятати, що перебування у накуреному приміщенні лише протягом однієї години рівноцінне викурюванню однієї-двох цигарок, це називається пасивне куріння.
Отже, курці повинні пам'ятати, що вони завдають шкоди не тільки своєму організму, а й здоров'ю молодого покоління, яке бере з них негативний приклад.
Л. ЛОПАТІНА,
лікар з гігієни харчування райСЕС.

Категория: Здоровье | Просмотров: 746 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: