Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2010 » Август » 22 » ДОЛЯ РОЗГОРНУЛА НЕТОРОВАНІ СТЕЖИНИ…
ДОЛЯ РОЗГОРНУЛА НЕТОРОВАНІ СТЕЖИНИ…
10:17
До болі знайомий звук шкільного дзвоника незабутнім відлунням найщасливішої пори залишається в наших серцях на довгі роки. Минулого тижня для понад трьохсот випускників загальноосвітніх шкіл району цей дзвінок пролунав востаннє. Цьогоріч відразу після свята останнього дзвоника – наступного дня відбулись випускні вечори. А в понеділок, 31-го травня, кращих випускників було запрошено на загальнорайонний зліт медалістів, який проходив на сцені Новопсковського РЦКД.
Учасники та гості заходу урочистими оплесками привітали тих, хто наполегливою працею, щоденними розумовими та вольовими зусиллями, неабиякою цілеспрямованістю отримав право на здобуття золотих та срібних медалей.  Нинішнього року Новопсковщина зростила двадцять чотири золотих та срібних медалістів: подібному показникові може позаздрити будь-яке велике місто!
Нинішній навчальний рік виявився унікальним: він став рекордним за кількістю різноманітних карантинів, перенесених канікул, вперше випускникам довелося поєднувати екзамени (державну підсумкову атестацію) з навчальним процесом.
Як і завжди, рівень екзаменаційних робіт претендентів на медалі перевіряли експерти зі спеціально створених для цього незалежних комісій. Майже всі відмінники підтвердили високий рівень знань.
Серед цьогорічних медалістів чимало переможців, призерів, активних учасників інтелектуальних перегонів, предметних олімпіад, обласних, всеукраїнських або навіть міжнародних конкурсів, мистецьких оглядів, спортивних змагань. Один за одним вони піднімалися на сцену РЦКД - юні, прекрасні, талановиті. Здається, лише вчора вони прийшли до школи - дехто з радістю, завзяттям, щирим дитячим ентузіазмом, дехто - з певною насторогою або навіть побоюванням. І кожного року, клас за класом, сходинка за сходинкою вони піднімалися поверхами знань.
В школі колишні учні пережили чимало хвилюючих моментів: щирий захват від першої «п’ятірки» або ж навпаки - розпач від незадовільної оцінки, незабутні емоції від участі у новорічному «вогнику», шкільному концерті, «зірниці», нестримну радість від здобутої в спортивному двобої перемоги, першу закоханість...
Багато про що можна згадати, перегортаючи сторінки шкільного буття. Але все це вже в минулому - шкільне життя поставило крапку. Доля розгорнула перед випускниками нові стежини, неторовані шляхи. Рухаючись ними, ці чудові юнаки та дівчата мають переборювати нові труднощі, долати раніше невідомі перешкоди, утверджувати себе подальшими успіхами в навчанні та плідною працею.
В урочистій обстановці представникам "золотого" фонду Новопсковщини були вручені Почесні грамоти, квіти, грошові винагороди. Для кожного з медалістів цей успіх став однією з перших гучних перемог у житті, а отримані подарунки - достойною відзнакою за невтомну багатолітню працю (як не парадоксально це звучить на адресу 17-річних).
Серед героїв урочистої церемонії - цікаві юні особистості, майбутні інженери, юристи, лікарі, економісти, вчителі та представники інших, не менш почесних, захоплюючих та корисних професій. Найбільшу кількість медалістів підготували провідні навчальні заклади району: Новопсковська загальноосвітня школа (директор Ткач Анатолій Іванович) - вісім учнів якої отримали "золото" і "срібло", та Білолуцька гімназія (директор Бутенко Василь  Леонтійович), в котрій підготовлено сім володарів золотих та срібних медалей.  Серед медалістів також чотири представники Новорозсошанської ЗОШ, три - Пісківського навчального закладу, по одному з Танюшівської школи та Риб’янцівської.
Цьогорічний травень блиском медалей відповідного ґатунку позолотив долі випускників Новопсковської ЗОШ Катерини Бондаренко, Наталії Власюк, Катерини Закутько, Олексія Лукашова, Юлії Хворостян, представників Білолуцької гімназії Наталії Гречаної, Оксани Осадчої, Оксани Рибцевої, Анни Федорової, випускниць Пісківської школи Ірини Заїки, Ольги Колесник, Наталії Крищенко, учениць Новорозсошанської та Танюшівської шкіл - Яни Золотарьової та Ксенії Петрофанової. Срібні медалі отримали: Андрій Кандиба, Іван Ковальов, Олексій Мальцев (Білолуцька гімназія), Олеся Керученко, Олександр Мороз, Дар’я Латишева (Новопсковська ЗОШ), Оксана Ізюмська, Ольга Котова, Ольга Пойда (Новорозсошанська ЗОШ), Аліна Шаронова (Танюшівська школа) та Віталій Скороход (Риб’янцівська ЗОШ).
Тепер на колишніх школярів очікують більш складні та серйозні іспити – мається на увазі не лише незалежне оцінювання, яке розпочалось 2-го червня і продовжиться протягом місяця, а головне - життєві випробування, перевірка на міць їхнього характеру, знань, навичок, внутрішніх якостей. Та які б труднощі не траплялися в їхньому подальшому житті, хочеться, щоб світлі спогади про рідний край, дім, школу допомагали нашим юним землякам долати будь-які перешкоди і сміливо та впевнено рухатись у раніше визначеному фарватері.
Організатори свята медалістів доклали максимум зусиль для того, щоб воно було яскравим, емоційним, насиченим і запам’яталось на все життя. З чудовими словами добрих побажань до медалістів звернулись їхні наставники, вчителі, вихователі: директор Танюшівської ЗОШ Ю. В. Павленко, вчитель початкових класів Новопсковської ЗОШ С. М. Віннік, викладач фізики та математики Новорозсошанської школи А. Я. Рідченко. Щирим і душевним був виступ представниці батьківського колективу Л. Г. Лукашової. А вихованці Новопсковського районного будинку дитячої та юнацької творчості порадували героїв свята чудовою концертною програмою.
Т. МИРОНЕНКО.


Категория: Образование | Просмотров: 802 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: