Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2011 » Ноябрь » 16 » ЖИТИ БЕЗ СМІТТЯ!
ЖИТИ БЕЗ СМІТТЯ!
17:58


На вулицях з’явилися контейнери для сміття та побутових відходів, подекуди один-два, а на на великих за довжиною, таких, наприклад, як Б. Хмельницького, - чотири-п’ять. Таким чином, Новопсковська селищна рада продовжує наполегливо втілювати в життя програму «Чистий Новопсков». Про це й повели ми розмову з заступником селищного голови Л. А. Латишевою.

- Людмило Анатоліївно, чистота вимагає коштів. Яким буде механізм надання послуг по вивезенню сміття?

- Власник житла має укласти договір з КП «Новопсковжитло». Для цього слід прийти в селищну раду (вул. Шкільна, 3, каб. 7) або в адмінбудинок КП «Новопсковжитло» (за адресою К. Маркса, 284а, приміщення колишньої котельні, Газопровід). Під час укладання договору даються роз’яснення щодо того, де придбати розрахункову книжку, і яким чином оплачувати послуги з вивезення сміття та побутових відходів.

- Як нараховуватиметься плата?



- Від кількості проживаючих у даному будинку чи квартирі. Якщо прописані четверо, а фактично проживають двоє (наприклад, батьки, а діти-студенти у місті), слід звернутися до депутата свого виборчого округу, який складе акт обстеження, на підставі цього акта укладати договір. Вартість послуги з вивезення сміття 6 гривень на місяць для кожного проживаючого в домогосподарстві.

- Якщо люди мають пільги, те враховуватиметься під час укладання договорів?

- Обов’язково. Є певний перелік документів, до якого, зокрема, включається копія посвідчення, що надає право на пільгу. Списки пільговиків управлінням соціального захисту надані.

- Форма оплати буде безготівкова і готівкою?

- Ні. Форма оплати лише безготівкова, за розрахунковою книжкою. До функцій водія та його помічника входитиме лише забрати сміття, мати при собі мітлу, лопату, рукавиці та дезінфікуючі засоби, щоб не лишалися рештки біля контейнеру. Щоб все було чисто і охайно.

- Скільки мешканців вже уклали договори?

- Найбільш активні власники багатоквартирних будинків. А всього уклали 1380 домовласників.

- Чи є альтернатива цій формі укладання договору з «Новопсковжитло»?

- Так. Якщо в домогосподарстві мають власний контейнер для збору сміття, вони можуть укласти договір про вивезення сміття безпосередньо з двору. І це може відбуватися один раз на місяць, або раз на два місяці тощо.

- Дякую, Людмило Анатоліївно, за роз’яснення.
Лишається тільки, щоб новопсковці усвідомили – заключення договору (у найбільш сприйнятній для них формі) - обов’язкове для кожного домовласника, а не за бажанням! І депутати прослідкують, щоб всі їх уклали. Сподіваюсь, незабаром чистота вулиць районного центру стане звичною нормою.
Н. КРИВОШЕЙ


Категория: Общество | Просмотров: 915 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: