Меню сайта

Форма входа

Поиск

Новопсков
rp5.ua

Календарь

«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2011 » Ноябрь » 16 » СПОРТ В СІЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ
СПОРТ В СІЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ
18:02

Знайомий викладач фізвиховання в школі стверджує: «Хочеш, щоб твої вихованці були всебічно розвинені в фізичному плані – більше приділяй уваги на уроках та і в позакласній роботі – футболу! Таким чином у тебе будуть хороші бігуни, стрибуни, метальники, бар’єристи, акробати тощо. Причому, великою мірою буде вирішено проблему ігрових видів спорту».
На мою думку масове залучення шкільної та працюючої молоді до активних занять різноманітними видами спорту ставить на меті – забезпечення корисного дозвілля; організацію здорового способу життя та відволікання молоді від шкідливого впливу алкоголю, тютюну та наркотиків; ну і звичайно ж, виховання здорової, гармонійно розвиненої особистості.
Приблизно на цих принципах і будується розвиток фізкультурно-масової роботи на території Осинівської сільської ради.

Останніми роками в великих селах громади на спортивних майданчиках (Осинове-І, Осинове-ІІ, Макартетине) започатковано проведення щорічних спартакіад сільської молоді, зокрема, на День Перемоги, День Конституції України, День Незалежності України. В програми цих спартакіад включаються види спорту, передбачені програмою Всеукраїнських сільських спортивних ігор. І характерно, що первоосинівці більш вдало виступають з легкоатлетичних видів, другоосинівці – з ігрових, а макартетинці – з силових видів спорту.
Такі підходи принесли і певні здобутки. На районній спартакіаді минулого року спортсмени сільської ради стали третіми призерами, а в поточному році четвертими, що, безсумнівно, є значним досягненням. Крім того, осинівці разом з макартетинцями беруть участь в районних змаганнях з волейболу, міні-футболу, настільного тенісу. Тут виховані уже і свої «зірки» з різних видів спорту: Веретеннікова Світлана та Стрільцов Вадим (легка атлетика), Донцов Роман та Луганський Юрій (настільний теніс), Гоцка Олександр та Донцов Сергій (гирьовий спорт та армрестлінг), Романченко Віктор та Кравцов Михайло (перетягування канату та футбол).
Коли я запитала у громадського інструктора зі спорту О. О. Логвиненка: кому або чому слід завдячувати, що розвиток фізичної культури набуває на теренах сільради усе більшого розвитку, то одержала неоднозначну відповідь: це, мовляв, і ентузіасти – ветерани фізкультури Сергій Дмитрович Бур’ян, Володимир Миколайович Чмихов, Василь Іванович Колесник, Микола Олександрович Цимбал; і підприємці Володимир Миколайович Татарченко, Олександр Іванович Чорнуха, Любов Миколаївна Татарченко; і сільськогосподарський виробничий кооператив «Слобожанський» (керівник Микола Олександрович Романченко); і фізкультурні працівники місцевих шкіл Олександр Григорович та Микола Григорович Єманови, Віталій Якович Хмеленко; і, звичайно ж, сільський голова Інна Миколаївна Птушко, котра наряду з масою проблемних питань у своїй багатогранній роботі встигає і успішно вирішує питання залучення населення до такої потрібної справи, якою є фізкультура. Якраз завдяки організаційним заходам, не обмежуючись спонуканнями, закликами та деклараціями, сільський голова особисто організовує спортивно-масові заходи, вишукує оптимальні варіанти їх проведення, надає матеріальну допомогу в їх організації, уникаючи марнослів’я та пустопорожніх дефініцій про організовуючу і направляючу роль політичної сили, в яку вона входить.
Також вкрай важливою видалася мені думка депутата Осинівської сільської ради Галини Василівни Капустіної:
- Селу пощастило мати такого гарного інструктора зі спорту, яким є Олександр Олексійович Логвиненко. Він щиро вболіває за долучення до спорту дітей та молоді, на протязі вже тривалого часу безоплатно, на громадських засадах проводить тренування, бере участь в організації змагань. Олександр Олексійович слідкує за утриманням в належному стані футбольного поля, організовує молодь наводити на ньому чистоту, зробити розмітку, повідомити в сільську раду про ділянки, де вже надо підкосити траву чи завезти піску. Не можуть відмовити такій людині і підприємці, і дирекція СВОК «Слобожанський», коли він приходить до них особисто з проханням проспонсирувати спортивні заходи. Світ завжди тримався на альтруїстах, таких як О. О. Логвиненко.
Ось і в погожий останній суботній день жовтня в селі Осинове-ІІ на футбольному полі відбулося проведення традиційного матчу на честь закриття футбольного сезону між командами ветеранів футболу та представниками молодого покоління.
Перед матчем гравці основного складу команди сільськогосподарського кооперативу «Слобожанський» заповнили спеціальні анкети, де ними для кожного гравця команди було визначене рейтингове місце. Тут же кожен вказав кращого, на його думку, воротаря, захисника, напівзахисника, нападаючого, які проявили себе на протязі футбольного сезону. І поки за сумою місць визначались згідно анкет кращі футболісти, на футбольному полі відбуваось «побиття» молоддю ветеранської команди 6:2! Але позитивні емоції абсолютно усіх учасників цього дійства важко описати. Мені, людині, мало причетній до активних занять спортом, і самій захотілося взяти участь в цих баталіях.
Потім була традиційна каша, солодкі напої від магазину О. В. Чорнухи та кондитерські вироби від В. М. Татарченка. Паралельно оголошувалися кращі гравці футбольного сезону. Ними стали Михайло Кравцов, Вадим Луганський та Вадим Стрільцов. Водночас, вони стали володарями цінних подарунків: приладдя для стрижки волосся, дистанційного електродзвінка та демісезонної вовняної шапочки.
Цінними подарунками було нагороджено і кращих за футбольними амплуа: Вадима Луганського, Євгена Бурдінського, Дмитра Смаглія та Олександра Татарченка. Крім того, для двох десятків футболістів, які захищали честь команди кооперативу «Слобожанський» протягом року, керівником М. О. Романченком виписано дві тонни фуражного зерна. До речі, придбання призів та цінних подарунків лягло також на плечі кооперативу.
На жаль, цього разу на святі з поважних причин не було сільського голови, однак її присутність, роль в організації заходу була відчутна у всьому, починаючи від матеріальної підготовки до підведення підсумків.
В засобах масової інформації, на різних рівнях керівної ієрархії багато говориться і планується заходів по розвитку соціальної сфери села, роботі з різними категоріями людей сільської місцевості і перш за все молоддю. І так має бути. У своєму нарисі я торкнулася лише незначної частини цієї ділянки роботи лише на окремій території району. А можна ж тему значно розширити.
Взяти те ж село Осинове. Коли коли тут по селу закривались смітники? Практично ніколи! Зараз закриті. Сміття один раз на місяць централізовано вивозиться. А ремонт доріг? Сільський голова особисто слідкує за кожною вулицею на території громади. Вирішує питання підсипки околом, піском грунтових доріг та їх грейдерування. Зараз проводиться ямочний ремонт асфальтового покриття центральної вулиці. Обладнання на літній період місць для купання на річці, криниць та колодязів, упорядкування місцевих кладовищ, клубних приміщень, паркових зон, ремонт шкіл, бібліотек і ФАПів, концерти до визначних дат та свят, урочисті проводи до лав Збройних Сил України…
Якось мені розповіли по зразкового голову сільської ради, що біля 30 років працював в одному із сіл району. Так ось, під час поховання одинокої престарілої він один (!) ішов за її труною в осінній дощ. Чом не приклад для нас? Якраз із цього починається патріотизм, любов до собі подібних.
Думаю, що в Осинове керівництво також на правильному путі. Небайдужість людей повинна починатись з небайдужості їх очільників, і тоді ми побудуємо Україну.

Категория: Спорт | Просмотров: 836 | Добавил: Nadejda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: